PROGRES A ZLEPŠENIE DRUŽSTVA STARŠÍCH ŽIAKOV SVITU🏀

0

➡️Počas víkendu sa na súperových palubovkách predstavilo aj naše družstvo starších žiakov v kategórii U15. V sobotu naši chlapci vycestovali do Michaloviec a v nedeľu ich čakal súper z Čaňe. Družstvo Čaňe hrá v kategórii starších žiakov mimo súťaže (to znamená, že v tíme súpera nastupujú aj hráči, vekovo nespadajúci do danej súťažnej kategórie). Naši chlapci pod vedením trénerskej dvojice Nikola Maslarević a Miloš Ivan, poctivo pracujú na tréningoch, ktoré majú  5x v týždni. Vidíme progres a postupné zlepšovanie sa chlapcov po individuálnej, ale aj tímovej stránke. Máme pred sebou ešte dlhú cestu, ale sme radi, že sa nám podarilo vytvoriť ďalší dobrý kolektív, ktorý na sebe chce pracovať. Množstvo chlapcov z tímu U15, začalo s basketbalom v neskoršom veku, preto robíme maximum, aby sme sa mohli zlepšovať a dobehnúť skúsenejších súperov z iných tímov. 

🔵Výsledky kategórie starších žiakov U15🔵

🏀1.BK MICHALOVCE – BKM ISKRA SVIT
➡️64:81 (30:46)
🐻Body ISKRA: Ivanko 35, Fassinger 19, Kalman 9, Cvaniga a Kacvinský 6, Máčák, Kočíšek a Kŕč 2, Tkáč, Uhrín, Truska, Hisem 

🟡Zhodnotenie zápasu našim krídelníkom, ADRIÁNOM KŔČOM: “Do zápasu sme nastúpili nekoncentrovane a na začiatku sme podcenili súpera, čo viedlo k nespokojnosti s výsledkom po prvej štvrtine. To nás však namotivovalo k lepšej koncentrácii, rýchlejšiemu a silnejšiemu útoku a hlavne k tvrdej obrane, vďaka čomu sme zápas nakoniec vyhrali. Z chýb sme sa poučili a trénujeme ďalej.”

🏀BA ČAŇA (mimo súťaž) – BKM ISKRA SVIT
➡️86:59 (36:36)
🐻Body ISKRA: Ivanko 19, Kalman 14, Fassinger 8, Kŕč 6, Uhrín 5, Kacvinský 3, Truska a Hisem 2, Cvaniga, Kočíšek, Stolarčík, Tkáč 

🟡Zhodnotenie zápasov hlavným trénerom, NIKOLOM MASLAREVIĆOM: “Prvý polčas sme hrali dobre, stav po druhej štvrtine bol vyrovnaný 36:36. Hrali sme proti súperovi, ktorý mal v tíme starších chlapcov ročníka 2008 a vyzerali sme dobre, čo sa týka obrany aj útoku. V druhom polčase hrali všetci hráči, každý hráč dostal šancu a príležitosť ukázať sa. Posledné dva mesiace pracujeme na určitých veciach na tréningoch a cieľ je, aby chlapci dokázali tieto veci zapojiť aj v zápasoch. Z časti sa nám to podarilo. Môj cieľ je, aby sme na ihrisku vyzerali ako tím. V sobotu sme v hre vyzerali 10 minút ako tím, v nedeľu mozňo 15 a viac. Ide to pozitívnym smerom, čo ma teší. Pre niekoho to je mozňo malý krok, ale vidíme tam posun a progres. Na tréningoch robíme hlavne na veciach, ako je základné postavenie hráča v obrane, help side, deny na prvú prihrávku, obrana hráča s loptou a ďalšie detaily v obrane. Bol som spokojný s tým ako sme zapojili v hre tie veci, na ktorých pracujeme na tréningoch. Všetci hráči dostali šancu a teraz budeme pokračovať ďalej v našej robote a zlepšovaní sa. Ako tréner, som s chlapcami a ich výkonom spokojný.”

🟡Zhodnotenie zápasu našim krídelníkom, NIKITOM KALMANOM: “Do zápasu sme vstúpili so snahou hrať dobrú “deny” obranu, vďaka ktorej sme dostali možnosť dať ľahké koše z protiútoku, no aj tak sme dostali pár zbytočných bodov. Neskôr sme začali hrať organizovanejšie aj v útoku. V tretej štvrtine nám to nepadalo, tak ako v prvej polovici zápasu, niekedy sme aj troška povolili v obrane, za čo nás súper vždy potrestal. A počas poslednej štvrtiny dostali šancu všetci hráči, každý ukázal snahu. No žiaľ na nášho súpera to nestačilo.”

➡️O ďalšom programe družstva starších žiakov, Vás budeme informovať na našom webe a sociálnych sieťach klubu Iskra Svit (Facebook, Instagram, Tiktok).