NAŠI MLADŠÍ ŽIACI S PRVÝM VÍŤAZSTVOM V SEZÓNE 🔥

0

➡️V akcii boli počas víkendu aj naši mladší žiaci, ktorí hrajú súťažnú kategóriu U13 (2011 a mladší). V nedeľu odohrali chlapci dva zápasy, obidva na palubovke klubu Rožňava. V prvom zápase sme si sily zmerali s tímom Michaloviec, v druhom proti domácej Rožňave. Zápasy mali všetko, čo v basketbale máme radi. Športového ducha, nasadenie, energiu, bojovnosť a aj prvé predĺženie (pre niektorých hráčov prvé predĺženie v kariére). V prvom zápase sme si bez výrazných problémov poradili s tímom z Michaloviec. V druhom zápase nám už dochádzali sily a zápas s domácimi musel ísť do predĺženia, v ktorom sme tesným rozdielom na súpera nestačili. Po bojovnom výkone sme si tak z Rožňavy odniesli jednu výhru a jednu prehru. Družstvo Rožňavy hrá v súťaži mladších žiakov mimo súťaže (to znamená, že v tíme môžu hrať aj hráči, ktorí vekovo nespadajú do danej kategórie). 

🔵Výsledky zápasov kategórie U13🔵

🏀1.BK Michalovce – BKM ISKRA SVIT
➡️29:74 

🟡Zhodnotenie zápasu hlavným trénerom, Michalom Majerčákom: “V zápase s Michalovcami sme zaznamenali prvé víťazstvo v sezóne, čo je pre týchto mladých chalanov dôležité.  Každá vybojovaná výhra je podstatná, pretože vidia, že tvrdá práca v tréningoch sa vypláca. Teší ma, že vyššie skóre nám umožnilo dať šancu zahrať si všetkým chlapcom a každý dostal v zápase príležitosť. S prístupom, ako aj výkonmi v oboch zápasoch môžme byť spokojní, lebo vidieť výkonnostný rast nielen hráčov, ale aj tímu.”

🏀Rožňavskí vlci (MS) – BKM ISKRA SVIT
➡️53:50 (po predĺžení) 

🟡Zhodnotenie zápasu našim rozohrávačom, Michalom Prokopovičom: “V sobotu sme videli zaujímavý zápas našich mužov s Komárnom. Večer pred spaním som rozmýšľal, ako sa cítia hráči v takomto zápase, a čo prežívajú po nezvládnutom závere. Ťažko som zaspával. V nedeľu sa presne to isté stalo aj nám (U13)  v Rožňave. Asi sme veľmi mysleli na víťazstvo, nesústredili sme sa a tiež po predĺžení vo vynikajúcej atmosfére prehrali. Teraz už vieme aj my, ako sa hráči po takomto zápase cítia a čo po zápase prežívajú. Prehrali sme zápas. Ja sa cítim silnejší a verím, že aj všetci, čo to zažili. Musíme trénovať intenzívnejšie, byť zodpovednejší a hrať jeden za druhého. Už dnes viem, že (dospelí Komárnu) a my Rožňave všetko vrátime a v odvete vyhráme.

Jeden za všetkých, všetci za Iskru.”

🟡Zhodnotenie zápasu našim rozohrávačom, Maximom Csémim: “Ku dnešku by som chcel povedať: hlava hore chlapci, hra bola veľmi tesná, energia bola neskutočná, no dnes sa nám vyhrať nepodarilo, aj napriek tomu, že boli silnejší dotiahli sme to do predĺženia, kde sme urobili úžasné veci, ale bolo tam aj veľa chýb a opäť sa potvrdzuje to, čo nám hovorí pán tréner/trénerka, na tréningoch musíme ísť vždy na plno. Podla mňa sme zahrali úžasný zápas, myslím si, že oproti poslednému zápasu sme sa veľmi zlepšili. Hlavu hore, ďalší zápas ich porazíme!✊🏼💪🏼

🐻Tréneri mladších žiakov BKM ISKRA SVIT U13: Michal Majerčák a Mariana Tetemondová 

➡️O ďalšom programe kategórie U13 Vás budeme informovať na našom webe a sociálnych sieťach klubu Iskra Svit (Facebook, Instagram, Tiktok).