NAŠI OSLABENÍ JUNIORI NAŠLI PRVÉHO PREMOŽITEĽA V SEZÓNE 2023/2024 🏀

0
➡️Juniorská GOLD skupina pokračovala ďalším kolom ligy U19. V piatok sa naši chlapci predstavili na palubovke Žiaru nad Hronom a v sobotu sme

bojovali na palubovke Prievidze. Do zápasov sme nastupovali opäť výrazne oslabení, a to o trojicu hráčov, Július Matušek, Vratko Baláž a Martin Zimerman. Julo Matušek sa dáva dokopy po zranení členka a Vratko s Martinom chýbali zo zdravotných dôvodov. Veľkým pozitívom bol návrat na palubovky, nášho univerzálneho hráča a kapitána juniorského tímu, Samuela Čmila, ktorý je súčasťou aj extraligového tímu Svitu. Samo sa zranil počas druhého kvalifikačného turnaja vo Svite v zápase s Košicami, kde po škaredom zákroku utrpel zranenie čeľuste. Sme šťastní, že je po dlhých týždňoch rekonvalescencie Samo späť a veríme, že bude čoskoro v jeho top forme.

➡️Juniori od začiatku sezóny odohrali už osem zápasov, z toho sme v siedmich boli 100% úspešní. Prvú porážku sme zažili v sobotu na palubovke Prievidze, kde naši chlapci hrali vyrovnaný zápas až do poslednej štvrtiny, v ktorej sme po presných trojbodových pokusoch hostí, nakoniec zápas prehrali. V piatok sme na palubovke Žiaru nad Hronom odohrali slušný zápas, v ktorom sme na víťazstvo siahali už v riadnom hracom čase, avšak po premenenej strele domácich, išiel zápas do predĺženia. To sme už jednoznačne zvládli a tešili sa zo siedmeho víťazstva v sezóne 2023/2024. 

🔵Výsledky zápasov U19🔵

➡️BK MŠK Žiar nad Hronom – BKM ISKRA SVIT 

87:94 (po predĺžení) 

🐻Body ISKRA: Jendrichovský 21, Kubala 17, Soják 15, Čmil a Blaško 14, Bambúch 9, Miškovič 4, Gradzilla M., Dutko, Kokavec, Misal, Gradzilla F.

🟡Zhodnotenie zápasu našim krídelníkom, Samuelom ČMILOM: „Dnes sme odohrali duel so súperom zo Žiaru nad Hronom. Vstup do zápasu sme mali dobrý, no chyby v obrane a dobrá trojková streľba Žiaru znamenala tesný výsledok na polčas v náš prospech. Do druhého polčasu sme vstúpili so zónovou obranou, čo súpera zaskočilo a do poslednej štvrtiny sme išli so 14 bodovým náskokom. V poslednej štvrtine súper začal tlačiť a nevynútenými chybami a s dávkou šťastia dlhou strelou za tri body, poslali zápas do predĺženia. Tu sme však ukázali naše skúsenosti a charakter a zápas sme nakoniec vyhrali o 7 bodov. Z chýb sa musíme poučiť, ale tešíme sa z ďalšieho víťazstva.“

➡️MBA Prievidza – BKM ISKRA SVIT 

94:77

🐻Body ISKRA: Kubala 23, Čmil 17, Soják a Blaško 10, Jendrichovský 9, Gradzilla M. 6, Bambúch 2, Dutko, Kokavec, Gradzilla F.

🟡Zhodnotenie zápasu našim krídelníkom, Lukasom KUBALOM: „Do zápasu sme vstúpili sebavedome a pripravení vyhrať dnešné stretnutie. Držali sme sa s Prievidzou vyrovnane až do polčasu a ešte aj v tretej štvrtine sme hrali vyrovnanú partiu, no v záverečnej časti hry, sme hrali každý sám na seba a to nás potrestalo tým, že sa súper odrazil na náskok pätnástich a viac bodov. Neboli sme schopní zastaviť dvoch kľúčových hráčov Prievidze, ktorí dali spolu sedemdesiat bodov. Máme sa z čoho učiť do budúcna a garantujem všetkým, že doma Prievidzu porazíme.“

🔵Tréner U19 – Stanislav Seman 

➡️O ďalších zápasoch juniorského tímu U19 Vás budeme informovať na našom webe a sociálnych sieťach Iskra Svit (Facebook, Instagram, TikTok).