Svit s hráčskou výmenou. V tíme končí Thomas, na jeho miesto prichádza T.J. Atwood

0

Zápasovú prestávku sa rozhodlo vedenie Iskry Svit využiť k menším zmenám v rámci tímu. Dres „medveďov“ si vyzliekol Miles Thomas, na jeho uvoľnené miesto prišiel 25-ročný T.J. Atwood.

Dôvody tejto zmeny objasnil prezident klubu Ján Drobný: „Chceli by sme sa poďakovať Milesovi za to, čo odviedol pre klub a tento tím, ale sami sme cítili, že nám do nášho herného konceptu nezapadol. Prajeme mu len to najlepšie do jeho ďalšej basketbalovej kariéry. Na jeho miesto prichádza T.J. Atwood, ktorý má za sebou dva roky na Malte, kde patril k najlepším hráčom súťaže. Veríme, si tieto výkony prenesie aj do Svitu.“

25-ročný krídelník T.J. Atwood absolvoval 4 roky na univerzite Lamar a medzi profesionálov vstúpil počas sezóny 2020/2021 kontraktom s maltským tímom Depiro Rabat Imtarfa. V tamojšej najvyššej súťaži patril podľa očakávania k lídrom, v predchádzajúcom ročníku mal Američan priemer 29 bodov, 12 doskokov a 5 asistencií na zápas. Medzi jeho silné stránky by malo patriť čítanie hry, kvalitná streľba za tri body a pomoc na doskoku.

V drese Svitu by mal absolvovať premiéru v sobotu 19. novembra, kedy Iskra v rámci 8. kola privíta o 18.00 basketbalistov Komárna.

Foto: lamarcardinals.com