Rozohrávka Svitu v rukách Juliusa Browna

0

Vedenie Iskry Svit našlo svojho prvého rozohrávača. Hru „medveďov“ zverí do rúk 23-ročnému Američanovi Juliusovi Brownovi.

Ako to už býva zvykom, tak pre najnovšiu tímovú akvizíciu to bude premiéra v profesionálnom basketbale. Brown má za sebou päťročné univerzitné pôsobenie, najskôr na Lincoln Memorial a posledné dva roky bol súčasťou West Texas A&M. V oboch tímoch patril k lídrom, v sezóne 2022/2023 mal priemer takmer 17 bodov (pri 41% úspešnosti za 3 body), 3 doskokov, 4 asistencií a 2 ziskov na zápas. To mu prinieslo ocenenie pre najlepšieho hráča konferencie a prirodzene aj zaradenie do najlepšej päťky.

„V mojej prvej profesionálnej sezóne by som chcel doviesť Svit k zisku vytúženého titulu. Chcem využiť každú možnosť, ktorú dostanem a byť lídrom nielen pre tím, ale aj pre celú svitovskú komunitu. Pre svoj tím urobím všetko a na palubovke odovzdám maximum. Tento klub som si vybral kvôli trénerovi, po rozhovore s Lukášom som sa cítil vítaný a tak som pripravený sa stať súčasťou rodiny Iskra Svit,“ prezradil Brown dôvody príchodu do mesta pod Tatrami.

Foto: gobuffsgo.com