Turza zostáva „medveďom“

0

Iskra Svit urobila prvé kroky k vyskladaniu tímu pre nový ročník Niké SBL. S 21-ročným krídelníkom Šimonom Turzom podpísala nový kontrakt. Okrem toho pokračuje v žlto-modrom drese aj trio Stanislav Baldovský, Dávid Harabin a Adam Monček.

Odchovanec žilinského basketbalu urobil v predošlej sezóne významný herný progres, čo sa odrazilo aj na podstatne vyššej minutáži a lepších individuálnych štatistikách. Turza odohral za Iskru 32 stretnutí, priemerne v nich mal 4 body a necelé dva doskoky. „Vo Svite sa cítim naozaj super, je tu výborná rodinná atmosféra a mám tu všetko, čo potrebujem. Už počas druhej sezóny vo Svite som rozmýšľal o predĺžení zmluvy a som rád, že sa to podarilo. Som veľmi zvedavý na tohtoročnú sezónu a na nového trénera, keďže predchádzajúci ročník nebol vôbec podľa našich predstáv. Dúfam, že nám Oleg Meleščenko navráti sebavedomie a budeme bojovať o popredné miesta,“ uviedol pokračujúci Turza.

Vedenie klubu zároveň oznámilo, že súčasťou Svitu bude v sezóne 2022/2023 aj trio Stanislav Baldovský, Dávid Harabin a Adam Monček. Pre prvého menovaného to bude už šiesta sezóna pod Tatrami, so Svitom zatiaľ získal 33-ročný krídelník dvakrát bronz. Monček si odkrúti s Iskrou už štvrtý rok a pre 20-ročného Harabina, ako domáceho odchovanca, to bude tretia sezóna medzi mužmi.

Foto: Daniel Faix