Kadetský tím Svitu absolvuje vrchol prípravy na sústredení v Srbsku

0

Kadetský tím basketbalového klubu mládeže Iskra Svit sa v týchto dňoch zúčastňuje sústredenia v srbskom meste, Čačak. Tím U17A je posilnený o troch hráčov ročníka 2007 (Bambúch, Horváth, Misal). Hráči absolvujú v Srbsku niekoľko tréningov a odohrajú prípravné zápasy pred kvalifikačnými turnajmi o postup do skupiny GOLD U17 a GOLD U20.

V prípravných zápasoch sa stretneme s kvalitnými srbskými klubmi : 

V prvý deň sústredenia chlapci absolvujú ranný kondičný tréning pod vedením trénerky Mirky Kažimírovej, po tréningu a následnej regenerácii sa pôjdu pozrieť na mužský prípravný zápas domáceho tímu, v ktorom hrá aj bývalý hráč Iskry Svit (Kevin Osawe). Večer odohrajú chlapci Svitu dva prípravné zápasy, najskôr proti tímu ČAČAK 94 “U17” a hneď za tím zápas proti tímu ČAČAK 94 “U19”. 

Sily si budeme môcť zmerať s jednou z najbasketbalovejších krajín na mape. Srbsko sa dlhodobo pýši výbornou basketbalovou kultúrou, legendárnymi fanúšikmi a mnohými kvalitnými srbskými basketbalovými hráčmi. Za vzájomnú konfrontáciu s našou mládežou sme nesmierne vďační. 

Držte našim chlapcom palce ! 

O priebehu sústredenia, výsledkoch zápasov a iných zaujímavostiach Vás budeme informovať na našom webe a sociálnych sieťach.