FANTASTICKÝ ÚSPECH- Svit má bronz v 3×3 basketbale zo SuperFinále ZŠ

0

O nádherný úspech sa postarali študenti Základnej školy Komenského Svit. Traja naši aktívni hráči – Lukas Kubala (2008), Krištof Cvaniga (2009), Jakub Hisem (2009) a náš bývalý hráč, Alex Jína (2009) vybojovali neskutočné tretie miesto vo veľkom SuperFinále základných škôl. Finálový turnaj sa odohral v prekrásnom prostredí X-BIONIC SPHERE v Šamoríne. SuperFinále prebehlo v rovnaký čas na jednom mieste vo všetkých športoch. Išlo o „malú“ olympiádu základných škôl z celého Slovenska. Konkurencia bola naozaj veľká. 

My sme nesmierne štastní, že sme na takomto veľkom podujatí mali zastúpenie z Basketbalového klubu mládeže Iskra Svit, ktoré nás reprezentovalo v najlepšom možnom svetle. Vybojovať si miestenku v SuperFinále nie je samozrejmosťou a na tejto ceste treba prejsť cez silných súperov na okresnom a krajskom kole. Naši chlapci spod Tatier boli krôčik od vysnívaného finále, do ktorého tesne nepostúpili po predĺžení o jeden jediný bod, proti neskorším majstrom z Košíc. Bohužiaľ aj takýto je šport, a my musíme len zagratulovať víťazom a poučiť sa z tohto zápasu. 

Pre Prešovský samosprávny kraj, ktorý chlapci reprezentovali, Podtatranský športový región, mesto Svit, Základnú školu Komenského a Basketbalový klub mládeže je 3.miesto obrovský úspech. To, že sme sa z pomedzi 8 krajov umiestnili na medajlovej pozícii a na našej ceste sme dokázali vyradiť viacerých favoritov je skvelé a je to odrazom tvrdej driny a poctivej práce našich chlapcov a trénerov. Ďakujeme aj ZŠ Komenského Svit za vytvorenie výborných podmienok pre basketbalový rozvoj chlapcov.

Po tomto úspechu sme vyspovedali aj našich hráčov, ktorí nám odpovedali na tieto otázky:

Ako ste si užili SuperFinále v 3×3 basketbale, ktoré sa uskutočnilo v Šamoríne?

Ako hodnotíte zápasy a krásny výsledok, ktorý ste dosiahli?

Zhodnotenie SuperFinále kapitánom Svitu, Lukasom Kubalom:

„Na SuperFinále som sa tešil, pretože sme tam nikdy ako škola neboli a už len postup z krajského kola bol pre nás veľký úspech. Organizácia turnaja bola urobená veľmi dobre, hotel, na ktorom sme boli ubytovaní bol skvelý a prostredie okolo Dunaja tak isto. Jedná malá vec, ktorá mi vadila aj počas zápasov bol silný vietor, na ktorý sme si museli zvykať. Zápasy boli na rozdiel od predošlých kôl oveľa ťažšie a vyrovnanejšie, no napriek tomu sme sa vedeli presadiť a zobrať domov úžasné tretie miesto. Boli sme ako tím málo zohraní, tak som zobral do rúk rolu kapitána a podarilo sa mi nás počas turnaja dať do kopy čo sa odzrkadlilo na výsledkoch. Finále nám ušlo veľmi tesne, v semifinále, kde sme s terajším majstrom prehrali v predĺžení o 1 bod. Zobrali sme všetku motiváciu do boja o tretie miesto, v ktorom sme sa stretli s Trnavou, ktorej sme mali čo vracať, lebo sme s nimi ako prvý zápas prehrali. Druhý krát sme to nedovolili a zaslúžene sme si domov odniesli tretie miesto z turnaja 3×3.“

Chlapci ešte raz ďakujeme a GRATULUJEME! 

Skvelý úspech pre náš región.