3×3 Basketbal – ŠIMON TURZA V MUŽSKEJ REPREZENTÁCII SLOVENSKA 

0

Európsky basketbal mieri opäť do Bratislavy. Osem mužských a sedem ženských reprezentačných výberov si to počas najbližšieho víkendu (15.-16. júna) rozdá v krásnom prostredí pri nábreží Dunaja o postup na majstrovstvá Európy. Na námestí pred OC Eurovea nebudú chýbať ani najlepší 3×3 basketbalisti z našej krajiny.

Miestenku do Viedne, kde sa o dva mesiace (22.-25. augusta) uskutoční európsky šampionát, získa ešte sedem tímov z mužskej a ženskej kategórie. Medzi mužmi zabojuje o postup na vrcholné podujatie okrem domáceho výberu aj Poľsko, Švajčiarsko, Ukrajina či Turecko, no chýbať nebudú ani reprezentácie Estónska, Nemecka a Bulharska. V ženskej časti pavúka je menoslov krajín takmer identický, avšak miesto Nemecka a Bulharska si na turnaji zahrá Litva.

Víťazi skupín postúpia priamo do semifinále. Tímy na druhom a treťom mieste budú hrať proti sebe v play-in, aby sa kvalifikovali medzi najlepšie kvarteto. Finalisti sa potom automaticky kvalifikujú na európsky šampionát.

„Motivácia bude veľká, obzvlášť v domácom prostredí pred vlastnými fanúšikmi. Verím,  že do konca budeme bojovať o postup a podarí sa nám uhrať, čo najlepší výsledok. Každý zo súperov má kvalitu, musíme hrať tvrdo od začiatku. Je potrebné hrať koncentrovane a vyvarovať sa hlúpym chybám, ktoré by nás mohli stáť víťazstvo,“ prezradil tímové ambície debutant na podujatí Šimon Turza.

Vstupné na podujatie je bezplatné a priamy prenos odvysiela aj RTVS Šport.

Bratislava – kvalifikácia (15.-16. júna) OC Eurovea:

Muži: SLOVENSKO, Poľsko, Švajčiarsko, Ukrajina, Turecko, Estónsko, Nemecko, Bulharsko

Muži – zostava:

Marek Kozlík

Milan Žiak

Šimon Turza

Milan Szabó

Muži – úvodný deň (15.6.):

12:55 Slovensko – Ukrajina
18:25 Švajčiarsko – Slovensko

Muži – druhý deň (16.6.):

12:30 Slovensko – Bulharsko

Live stream: FIBA3x3 – The 3×3 Basketball Channel – YouTube

RTVS Šport – Priamy prenos

ZDROJ: slovakbasket.sk, autor: Juraj Fazekaš