“NAŠIM SÚPEROM JE NYMBURK, KTORÝ MÁ ZA 20 ROKOV 18 PO SEBE IDÚCICH TITULOV”

0

O blížiacom sa Česko – slovenskom pohári sme sa rozprávali s kapitánom ISKRY SVIT, talentovaným slovenským rozohrávačom, Róbertom Rožánkom. Česko – slovenský pohár je späť po 21 rokoch a otvorí ho úvodný duel Svitu s Nymburkom, ktorý bude naživo vysielať aj televízia RTVS ŠPORT. Zápas odohráme v Prahe v stredu 14.2.2024 o 11:00. Tento prestížny turnaj bude skvelou reklamou, nie len pre celý slovenský basketbal, ale aj podtatranský šport a pre naše malé mesto Svit. Na ČESKO-SLOVENSKÝ POHÁR sa prebojovali prvé štyri tímy zo Slovenska (Levice, Handlová, Komárno a Svit) a z Čiech (Nymburk, Dečín, Olomoucko a Praha). Turnaj sa uskutoční od stredy do piatku (14.-16.2.2024) v Pražskej Kráľovke. Pred nami je najťažší súper na celom turnaji, tím, ktorý v aktuálnej sezóne postúpil do ŠTVRŤFINÁLE prestížnej európskej súťaže – FIBA EUROPE CUP.

O tom, ako ho vidí náš kapitán, si môžete prečítať v nasledujúcich riadkoch.

1.) Čaká vás Česko – slovenský pohár, kde v štvrťfinále narazíte na účastníka FIBA EUROPE CUPU, Nymburk. Ako sa na tento zápas pripravujete?

“Na zápas sa začneme pripravovať po piatkovom domácom zápase s Interom, ktorý teraz chceme v prvom rade úspešne zvládnuť. Čo dodať k Nymburku, za posledných 20 rokov, vyhrali 18 po sebe idúcich titulov, takže nejaké veľké vyhlásenia mať nebudem. Skôr by som pristúpil k tomuto zápasu skromne a verím, že dokážeme aj s Nymburkom odohrať dobrý zápas a ukázať, že sme schopní hrať aj proti takýmto veľkým tímom.”

2.) Ty sám si pôsobil v Čechách dve sezóny, je niečím iný štýl basketbalu v Čechách, ako na Slovensku?

“Mne osobne sa basketbal v Česku zdal viacej systémový, naopak na Slovensku mi príde rýchlejší.”

3.) Stretneš sa na turnaji s bývalými spoluhráčmi zo Slavie Praha?

“Uvidíme podľa toho, kedy budeme hrať zápasy, ale nejaké stretnutia tam už naplánované sú, ale v prvom rade ideme na turnaj hrať basketbal.”

4.) Ak áno, padli uz nejaké podpichovačky? 🙂 

“Zatiaľ nie, nakoľko skôr podpichovať môžem ja ich, lebo my na turnaji sme, oproti mojím bývalým klubom (smiech).”

5.) Čo bude podľa teba rozhodujúce, pre čo najlepšie umiestnenie v pohári?

“Myslím, že hlavne ostať mentálne silní, aj keď sa nebude dariť. Ďalej si tiež myslím, že dôležité bude sa neprispôsobovať súperom, ale hrať si svoju hru.”

6.) Aké sú tvoje osobné ambície na tomto prestížnom turnaji?

“Odohrať čo najviac najkvalitnejších zápasov a ukázať, že aj v malom meste, ako je Svit, vieme hrať basketbal na najvyššej úrovni v Československu.”

7.) Čím by si pozval Svitských fanúšikov do Prahy?

“Ak teda niektorí diváci budú mať čas, budeme určite veľmi radi za každú podporu, či už priamo v hale alebo doma pred obrazovkami. Myslím, že je veľký úspech pre celý klub, že sa predstavíme na tomto turnaji a môžeme reprezentovať MESTO SVIT. Veľký plus vidím v tom, že tento turnaj nám môže dodať skúsenosti do neskorších bojov do záveru sezóny.”

Všetky zápasy môžete sledovať na webe RTVS ŠPORT a webe tvcom.cz.

Vybrané zápasy budú LIVE v televízii, o tom Vás budeme informovať na našich sociálnych sieťach. Držte nám palce! #mysmeiskra   

Zdroj fotiek Katarína Puškášová