Súpisku Svitu rozšíril Zach Walton

0

Po odchode Kevina Osaweho sa pustilo vedenie Iskry Svit do hľadania adekvátnej náhrady. Na uvoľnený post prichádza 26-ročný americký krídelník Zach Walton.

„Medvede“ sa tak posilnili o ďalšieho skúseného hráča, ktorý už čo-to odohral v európskom basketbale. Absolvent univerzity Drexel sa vydal na profesionálnu cestu v roku 2021, keď sa upísal nemeckému Urspringu. Vo výbornom svetle sa prezentoval v predchádzajúcom ročníku, ktorý strávil v gruzínskom Mega Tbilisi. Len tesne mu v tamojšej Superlige ušla medaila, priemerne pomáhal tímu 11 bodmi, 6,6 doskokmi, 2,7 asistenciami a 1,7 ziskmi.

Aktuálnu sezónu odštartoval v britskom Sheffielde Sharks. „Veľmi sa teším z tejto príležitosti. Vždy, keď dostanete šancu hrať na takejto úrovni, tak je to vďačnosť, hlavne keď prichádzate do takého úspešného klubu, akým je Iskra Svit. Chcem pokračovať vo svojej kariére v Európe a toto je kvalitný klub, ktorý hrá dobrú súťaž a chce vyhrávať, ako aj ja. V tejto sezóne sa im darí, čiže sa už nemôžem dočkať toho, kedy sa k tímu pripojím, aby sme pozbierali ešte viac víťazstiev na ceste za tými najvyššími métami,“ prezradil Walton po podpise kontraktu.

Nová posila Svitu by mala debutovať v piatkovom stretnutí na palubovke Prievidze.

Foto: drexeldragons.com