“Hrať s hráčmi, ktorých som sledoval v telke je úžasný pocit!” 17-ročný krídelník Samuel Čmil

0
Predstavujeme ďalšieho z domácich juniorských odchovancov, ktorého počas tejto sezóny môžete vidieť nastupovať v drese “A” tímu Iskry Svit. Samuel Čmil je jedným z najtvrdšie pracujúcich hráčov, ktorých v klube máme. Samo je vekom stále junior, ale už počas tejto sezóny dostáva šancu od vedenia klubu a trénera Meleščenka zbierať cenné minúty a skúsenosti v najvyššej mužskej súťaži. Okrem mužskej súťaže, hernú prax naberá aj v tíme do 23 rokov, ktorý hrá súťaž spojenú s 1.ligou a lídrom je Samo rovnako aj v juniorskej súťaži do 19 rokov.
  1. Ako by si sa predstavil fanúšikom?

Čaute, volám sa Samo a hrám na postoch rozohrávača a krídla v basketbalovom klube Iskra Svit.

  1. O čom si sníval, keď si začínal s basketbalom?

Myslím si, že ako väčšina basketbalistov v chlapčenskom veku, bolo aj mojím snom dostať sa raz do NBA, avšak ako menší prvotný cieľ bolo dostať sa najskôr do našej extraligy.

  1. Čo pre teba znamená, že si dostal šancu v mužskom A tíme a máš možnosť trénovať a hrať pod kvalitným trénerom Melescenkom?

Za možnosť trénovať a zbierať potrebné skúsenosti v A tíme som nesmierne vďačný. Basketbalu som venoval veľa svojho času a driny aj mimo tréningov v rámci svojho voľného času s odhodlaním, že jedného dňa budem profesionál a pomaličky sa môj sen pretavuje do reality. Pan tréner Meleščenko je skvelý tréner s dlhoročnými hráčskymi i trénerskymi skúsenosťami, ktorý mi môže dať veľmi veľa a verím, že tá možnosť trénovať pod jeho vedením,pomôže môjmu kariérnemu rastu.

  1. V čom by si mohol tímu pomôcť? V čom vidíš svoj potenciál?

Myslím si, že som všestranný hráč, takže tímu sa pokúsim pomôcť najlepšie ako budem vedieť.Naďalej sa snažím na sebe tvrdo pracovať a zlepšovať sa,aby som si postupne vybojoval stabilnejšie miesto v zostave A tímu Iskry Svit.

  1. Čo by si odkázal mladým začínajúcim basketbalistom?

Chlapcom by som odkázal, aby na sebe tvrdo pracovali a aby verili svojim snom. Ani neviete ako to ubehne a zrazu sa jedného dňa môžete ocitnúť medzi hráčmi, na ktorých ste ako malí pozerali v telke a verte mi,že to je úžasný pocit.