Do prípravy A-tímu sa zapojili hráči z juniorského a kadetského družstva

0

V týchto dňoch sa naplno rozbehla príprava hráčov Iskry Svit pred novou ligovou sezónou. Pod vedením trénera Olega Meleščenka a kondičného trénera Erika Stenchláka dostali šancu aj domáci odchovanci, ktorí opäť môžu zabojovať o miesto na súpiske A-tímu.

Obe mládežnícke družstvá Iskry sa dostali v sezóne 2021/2022 na záverečné turnaje majstrovstiev Slovenska. Kadeti sa umiestnili na striebornej pozícii, juniori obsadili šiestu priečku. A práve z týchto dvoch kolektívov sa do tréningového procesu zapojila až 16 hráčov – Dominik Kester, Timotej Dutko, Jakub Matulík, Július Matušek, Martin Zimerman, Timotej Soják, Vratko Baláž, Samuel Čmil, Juraj Horák, Daniel Blaško, Marek Šimčák, Marko Miškovič, Matúš Kuzmík, Jakub Slivenský, Lucián Kašela, a Marek Gradzilla. Niektorí z nich si už Niké SBL vyskúšali (Kester, Matušek), ostatní si môžu zahrať premiérovo v najvyššej súťaži.

Minulý týždeň začala príprava na novú sezónu pod vedením kondičného trénera Erika Stenchláka. Od dnes je pri tíme už aj hlavný tréner Oleg Meleščenko a postupne sa pridajú aj zahraniční hráči. V tíme mužov počítame s viacerými mladými hráčmi z našej pyramídy, ktorých si vyberie hlavný tréner. Proces bude otvorený počas celej sezóny. Počítame s tým, že mladí hráči budú pôsobiť aj v tíme U23 v 1. lige a tiež v družstve juniorov. Budú mať obrovský priestor na svoj výkonnostný rast. Zároveň aj naše ambície v extralige budú veľké. K mládeži sme angažovali srbského odborníka Nikolu Maslareviča a tiež si od neho sľubujeme skvalitnenie tréningového procesu,“ vyjadril sa prezident klubu Ján Drobný.

Foto: Vanda Matušeková