Ďalší odchovanci plnohodnotnou súčasťou A-tímu Iskry Svit

0

Iskra Svit pokračuje postupne v zapracovávaní svojich odchovancov do mužského basketbalu. V novom ročníku Niké SBL dostanú v družstve trénera Róberta Ištvánika šancu ďalší mladíci.

V sezóne 2020/2021 si svoje prvé minúty v najvyššej súťaži okúsila dvojica Adrián Lysák a David Harabin. Obaja budú plnohodnotnou súčasťou „medveďov“ aj v nasledujúcom ročníku. K ním sa pridá aj dvojica Dominik Kester a Šimon Matušek, ktorá si vyskúšala dres Iskry v závere sezóny.

Šancu majú však aj ďalší, keďže vo Svite rátajú aj s B-tímom, ktorý bude hrať 1. ligu. Viac vysvetľuje prezident klubu Ján Drobný: „Súčasťou kádra budú aj naši mládežnícki odchovanci, ktorí tvoria z roka na rok väčšiu časť nášho tímu. Väčšina spomenutých hráčov sú stále vekom kadetmi, či juniormi a trénovať s A-tímom je pre nich skvelou skúsenosťou do budúcna. So všetkými mladými hráčmi počítame aj do tímu U23, ktorý bude hrať 1. ligu mužov. Trénovať s mužmi budú aj Július Matušek, Jakub Matulík, Daniel Blaško, Samuel Čmila Matúš a Juraj Horákovci. Každý hráč má svoj osud vo vlastných rukách a k mužom sa môžu dostať aj ďalší hráči, ktorých som tu nespomínal.

Foto: Daniel Faix