Ištvánik zostáva trénerom Svitu aj na ďalšiu sezónu

0

Po zisku bronzu sa rozhodlo vedenie Iskry Svit predĺžiť spoluprácu s trénerom Róbertom Ištvánikom aj do sezóny 2021/2022.

Domáci „produkt“ začínal najskôr v pozícii asistenta trénera, rok a pol zbieral skúsenosti na tomto poste. V predchádzajúcom ročníku zastával túto funkciu pri koučovi Rudolfovi Jugovi, napokon sa v januári premiérovo stal hlavným trénerom pri družstve mužov v Niké SBL. Náročnú úlohu zvládol na jednotku, po dvoch rokoch doviedol pod Tatry bronzovú medailu. O lepší výsledok ho v semifinálovej sérii s neskorším majstrom Spišskými Rytiermi obrali zranenia kľúčových opôr. Po úspešnej sezóne „medveďov“ tak bolo jasné, že vo fungujúcej spolupráci nenastanú žiadne zmeny.

„V prvom rade, som rád, že po dosť špecifickej sezóne, vzhľadom na pandémiu, som dostal príležitosť pri družstve mužov. Určite sa chcem poďakovať vedeniu, že mi prejavilo dôveru a budem môcť pri našom A-tíme pokračovať aj v nasledujúcej sezóne. Čo sa týka nového ročníka, tak radi by sme opäť hrali atraktívny basketbal, s možno väčším dôrazom na obranu. Samozrejme, bol by som rád, ak by sa nám podarilo udržať aspoň niektorých chlapcov z predchádzajúcej sezóny, aby tam bola určitá kontinuita. Verím, že sa to podarí. Tešíme sa na novú sezónu, dúfam, že aj s podporou našich skvelých fanúšikov,“ vyjadril sa pokračujúci tréner Svitu.

Ištvánik bude mať k dispozícii viacero hráčov z predchádzajúceho ročníka, v drese Iskry pokračuje pätica David Harabin, Adrián Lysák, Jakub Mokráň, Adam Mončeka Šimon Turza.

Foto: Daniel Faix