Výsledok zápasu 17.kola SBL!

0

Výsledok zápasu 17.kola SBL!

MBK Baník Handlová – Iskra Svit  78:72 (42:31)

Svit: Parsons 29, Avramović 20, Miladinović 9, Horváth 4, Baldovský 0 ( Mokráň 4, Turza a Bizub po 2, Findura 0)

Handlová   : Bulatovič 20, Jašš 13, Rakočevič 11, Zečevič 8, Vicentič 6 ( Dolnik a Jankovič po 9, Hlivak 2)

Danilo Rakočevič, tréner Handlovej: “Na oboch celkoch bolo cítiť, že po uplynulom období nemali potrebnú energiu. Aj napriek tomu, že sme nepodali výkon podľa očakávania, toto víťazstvo sme si zaslúžili. Dôležité je, že sme vyhrali a v tomto momente nie je dôležité akým spôsobom. Za plný bodový zisk som veľmi vďačný. Dovoľte mi, aby som týmto spôsobom pozdravil svojho trénerského kolegu Rudolfa Juga, poprial mu skoré uzdravenie a verím, že sa už čoskoro budeme na ligových papubovkách stretávať.”

Marek Jašš, hráč Handlovej: “Pre oba tímy to bol po dlhej pauze fyzicky náročný zápas. Ukázali sme väčšie chcenie a aj napriek tomu, že sme záver zdramatizovali, podarilo sa nám stretnutie doviezť do víťazného konca. Je to veľmi dôležité víťazstvo z tabuľkového, ale aj mentáleneho pohľadu. Verím, že na tento výkon nadviažeme už v sobotu v Prievidzi.”

Róbert Ištvánik: “Zlyhali sme v prvom rade v obrane. Domácich sme príliš často púšťali k otvoreným strelám spoza perimetra. V útoku sme niektoré situácie riešili neuvážene, napriek tomu sa nám v závere podarilo dostať na štyri body. Tento úsek hry sme ale opäť nezvládli, dovoli sme Handlovčanom skórovať a na zvrat sme sa už nenadýchli. Domácemu celku gratulujem k víťazstvu.”

Stanislav Baldovský: “Nemôžeme sa vyhovárať na absenciu hráčov, pretože podobné situácie sa môžu počas sezóny opakovať a my musíme bojovať za každých okolností. A to sa aj stalo, dali sme do stretnutia všetko a išli sme naplno do samého záveru. Určite sa nájdu aj chyby, ktorým sme sa mali vyhnúť, no teraz nie je čo nikomu z nášho celku vytknúť. Musíme si toto stretnutie rozobrať a pripravovať sa na ďalší náročný duel proti Spišskej Novej Vsi. Na záver samozrejme blahoželám Handlovej k zaslúženému víťazstvu.”


Najbližše kolo SBL odohráme na domácej palubovke v Iskra aréne proti Spišskej Novej Vsi  v  sobotu 5.12.2020 o 18:00.