Výsledok zápasu 31.kola SBL!

0

MBK Baník Handlová – Iskra Svit  106:103 (55:52)

Lučenec: Hawkins 18, Murray-Boyles 17, Rób. Rožánek 8, Anikienko 7, Zorvan 3 (Brown 19, Šimon 2, Jackuliak 1)

Inter: Lopez 25, Beručka 18, Fusek 15, Körner 13, T. Malovec 0 (Galata, M. Malovec a Musil po 2, Koller 0)

Danilo Rakočevič, tréner Handlovej: “Vyhrali sme prehratý zápas a o to viac si toto víťazstvo vážime. Nemôžem povedať, že som spokojný s výkonom v obrane, ale my skrátka takto hráme. Víťazíme vtedy, keď dáme viac košov ako súper. Oba tímy predviedli rýchly a útočný basketbal, v ktorom sa konečne viac štastia priklonilo na našu stranu. Som rád, že sme stále v hre o play off a tento triumf si užívame. Ďakujem svojim chlapcom, že naše šance udržali a urobili radosť mne, ako aj fanúšikom Baníka.”

Nikola Rakočevič, hráč Handlovej: “Väčšinu zápasu sme podali vynikajúci výkon. Napriek tomu sa našli hluché chvíľky, kedy sme dovolili súperovi odskočiť. Dôležité bolo, že sme sa nezosypali a tímovým výkonom sme sa niekoľkokrát dokázali vrátiť do stretnutia. V závere sa priklonilo sťastie na našu stranu a duel sme priviedli do víťazného konca. Chcel by som vyzdvihnúť výkon každého jedného spoluhráča, ktorý nastúpil na palubovku. Bojovali sme ako jeden tím a každý z nás nechal na ihrisku maximum.”

Róbert Ištvánik: “Zápas sme nezačali podľa predstáv. Domáci mali v úvode excelentnú úspešnosť streľby za tri body. Bol to veľmi útočný a vyrovnaný zápas. V druhej polovici sme zvýšili agresivitu na lopte a dokázali sme preklopiť vedenie na svoju stranu. V poslednom dejstve sme mali víťazstvo na dosah, no urobili sme niekoľko chýb. Handlová mala v závere viac šťastia a podarilo sa jej získať cenné body. My sa musíme poučiť a musíme pracovať ďalej.”

Jakub Mokráň: “Už podľa skóre je vidieť, že sa odohral v Handlovej ofenzívne ladený zápas. Počas celej štyridsaťminútovky sa skóre prelínalo z jednej strany na druhú a až do samého záveru nebolo o víťazovi rozhodnuté. Vedeli sme, že to bude na handlovskej palubovke veľmi náročné, nakoľko domáci bojujú o postup do vyraďovacích bojov. Napriek tomu sme siahali na víťazstvo a v samom závere sa štastie priklonilo na stranu Handlovčanov. My sa musíme pozerať dopredu a sústrediť na ďalsie zápasy, pretože stále máme ambíciu skončiť po základnej časti na treťom mieste.”

Najbližše  odohráme  32.kolo SBL na palubovke SNV. Zápas odohrame   27.2.2021  o 18:00 proti  Spišskí Rytieri.