PO PRVOM KVALIFIKAČNOM TURNAJI KATEGÓRIE U17 SME NA DRUHOM MIESTE🥈🏀

0

Počas troch dní bojovalo naše kadetské družstvo (2007 a mladší) na kvalifikačnom turnaji VÝCHOD o postup do skupiny GOLD U17 v Lučenci. Naši chalani nastúpili na turnaji v štyroch zápasoch, postupne sa predstavili proti BA ČAŇA, GALAXY Košice, BK Michalovce a nakoniec proti domácim Akapo Lučenec A. Kadeti sú na skvelej ceste k postupu medzi 8 najlepších tímov na Slovensku, s ktorými si v prípade úspechu, budú merať sily počas celej sezóny 2023/2024.

 

1.zápas
🔵BKM ISKRA SVIT – BA Čaňa
85:70
🐻Body Iskra: Kubala 30, Bambúch 15, Kokavec 10, Pintek 8, Misal 7, Dutko 6, Janček 4, Soska 3, Ivanko 2
➡️Lukáš BAMBÚCH, pivot BKM ISKRA SVIT: “Náš prvý zápas na turnaji v Lučenci sme v piatok odohrali proti súperovi z Čane. Proti Čani sme hrali aj minulú sezónu a súpera sme poznali, ale bol to náš prvý oficiálny zápas tejto sezóny a ja osobne som mal pred ním aj kúsok stres. Avšak keď sme začali hrať, sústredil som sa iba na hru a na stres nebol čas. Do polčasu sme hrali viacmenej vyrovnaný zápas. A potom sa nám podarilo vytvoriť si mierny náskok, s ktorým sme vstupovali aj do poslednej štvrtiny, kde sme sa snažili nielen vyhrať zápas, ale aj využiť každú možnosť na premenenie strely, ale samozrejme aj hrať tú najlepšiu obranu, akú vieme. Na konci sme Čaňu porazili o 15 bodov (85:70).”

2.zápas
🔵ŠBK GALAXY Košice – BKM ISKRA SVIT
70:78
🐻Body Iskra: Kubala 34, Bambúch 9, Misal 9, Kokavec 8, Soska 7, Kester 4, Ivanko 3, Debre 2, Dutko 2, Baran, Janček
➡️Peter MISAL, rozohrávač BKM ISKRA SVIT: “Do zápasu sme nastúpili bez energie a koncetrácie a taktiež sme podcenili súpera. Náš super to využil a získali sebavedomie, ktoré si udržali do konca zápasu. Musíme sa poučiť z chýb a do ďalšieho zápasu nastúpiť s bojovnosťou a energiou.”

3.zápas
🔵BKM ISKRA SVIT – 1.BK Michalovce
119:57
🐻Body Iskra: Kubala 35, Dutko 22, Kokavec 15, Pintek 15, Kester 8, Misal 6, Ivanko 4, Soska 4, Janček 4, Baran 2, Debre 2, Čičmanec 2
➡️Adam SOSKA, krídelník BKM ISKRA SVIT: “Od začiatku zápasu sme na súpera tlačili a nedávali sme súperovi priestor, vďaka čomu sme získali viac možností na zakončenie. V druhom polčase sme náskok ešte zväčšili a súper už s nami neudržal tempo. Hrali sme tímový basketbal a do hry sa zapojili všetci hráči, až na zraneného Lukáša Bambúcha.”

4.zápas
🔵BKM ISKRA SVIT – Akapo Lučenec A
86:95
🐻Body Iskra: Kubala 27, Pintek 26, Dutko 15, Misal 7, Janček 4, Baran 4, Kokavec 2, Kester 1
➡️Lukas KUBALA, krídelník BKM ISKRA SVIT:
“Zápas sme začali bez koncentrácie a energie a s tímom ako je Lučenec takto hrať nemôžeme. V druhej štvrtine sme zabrali a začali sme hrať s Lučencom vyrovnaný zápas a takto to prebiehalo do tretej štvrtiny. V štvrtej štvrtine sme sa súpera snažili poraziť všetkými možnými silami, ale dvaja hráči, vrátane mňa sme sa vyfaulovali a zápas skončil v prospech Lučenca. Sme tím, ktorý sa učí z chýb minulosti a snažíme sa ich napraviť a tak urobíme aj teraz. Čaká nás druhý turnaj o dva týždne vo Svite kde budeme bojovať o postup do Goldu, každopádne hlava hore a ideme ďalej.”

Druhý kvalifikačný turnaj U17 sa odohrá vo Svite v termíne 29.-1.10.2023 v domácej ISKRA ARÉNE. Na tomto turnaji odohráme zápasy proti zvyšným tímom z kvalifikačnej skupiny VÝCHOD, Spišským rytierom, Rim Basket Košice a TSM SLÁVIA Žilina A.

Držíme palce k postupu, chalani a tréneri!
#mysmeiskra Let’s gooo!