Juniori majú pred sebou vrchol sezóny v Bratislave

0

Kategória do 19 rokov odchádza na Majstrovstvá Slovenska do Bratislavy. Osem najlepších tímov z celej republiky, ktoré si vybojovali miestenku v juniorskej kategórii na finálový turnaj, ten sa odohrá v Športovej hale Pasienky, v Bratislave. Novinkou bude, že všetky zápasy budú odvysielané na JOJ ŠPORT aj s profesionálnym komentárom. A tak naši mladíci budú opäť reprezentovať náš Podtatranský región, mesto Svit a Basketbalový klub mládeže, pred celým Slovenskom. 

Čo očakávaš od blížiaceho sa vrcholu juniorskej sezóny? 

Lukáš Jendrichovský: “Pre každého hráča sú majstrovstvá najdôležitejšou časťou sezóny. Je to víkend plný emócií a dobrého basketbalu. Pre nás hráčov je to obrovský zážitok na ktorý sa celý rok tešíme a poriadne pripravujeme a preto si to chceme s chalanmi čo najviac užiť a zabojovať o každú loptu do poslednej sekundy.”

Daniel Blaško: “Veľmi sa tešíme na tieto majstrovstvá, lebo sú to už posledné juniorské majstrovstvá. Pre niektorých asi aj posledné zápasy v kariére, tak sa budeme snažiť, aby to dopadlo pre nás, čo najlepšie.”

S akým osobným a tímovým cieľom ideš na msr u19? 

Lukáš Jendrichovský: “Majstrovstvá sú o tom, ako sa kto celý rok pripravoval a kto nabral najviac zápasových skúseností.  Sme pripravení dať zo seba všetko. Budeme premýšľat len nad zápasom pred nami a budeme hrať jeden pre druhého. Moje osobné ciele sú urobiť na ihrisku všetko, čo pomôže tímu vyhrať.”

Daniel Blaško: “Cieľ je vyhrať, čo najviac zápasov, aby sme boli všetci spokojní so svojim výkonom a jednoducho si chceme užiť tieto majstrovstvá do maxima.”

Juniorské zápasy budú vysielané aj na JOJ ŠPORT, čo by si odkázal fanúšikom, prečo by si mali pozrieť práve zápasy Iskry Svit U19?

Lukáš Jendrichovský: “Sme pripravení v týchto zápasoch odovzdať všetko, čo je v našich silách. Vo všetkých zápasoch sa bude na čo pozerať, pretože chceme hrať rýchly a atraktívny basketbal aj pre pohľad diváka. Všetku podporu si budeme nesmierne vážiť a pozrieť si naše zápasy určite stojí za to. Nezabudnite si zapnúť JOJ ŠPORT už v piatok 19:30😊”

Daniel Blaško: “Tak muži už nehrajú a určite aj naše zápasy budú zaujímavé a budú stať za to. Kto má rád dobrý basket, ten nás podporí🤗”

Družstvo BKM ISKRA SVIT U19 vstupuje na tento turnaj z druhého miesta. Pred nami je len domáci tím, Inter Bratislava. V piatok o 19:30 odohráme štvrťfinálový zápas proti našim susedom z východu, Spišským rytierom, ktorí vstupujú na turnaj zo 7.miesta. Čaká nás rovnaký súper, s ktorým sa stretol aj mužský tím Svitu vo štvrťfinále PLAY OFF. Víťaz postúpi do sobotňajšieho semifinále a najlepšej štvorky kategórie U19 na Slovensku. V prípade postupu do semifinále, zápas odohráme v sobotu o 17:30 (so súperom z dvojice Žiar nad Hronom – Košice Wolves). Prípadný finálový zápas sa odohrá v nedeľu o 17:00. O všetkom Vás budeme informovať podľa jednotlivých výsledkov zápasov.

Držte sa chalani! 

Autor fotiek: Vanda Matušeková