Výsledok zápasu 18.kola SBL!

0

Iskra Svit  – Spišskí Rytieri 92:66 (48:29)

Svit: Green 27, Andrews 15, Parsons 14, Miladinovič 10, Baldovský 3 (Avramovič 17, Horváth 6, Bizub, Findura, Kuzmiak, Mokráň a Turza 0)

SNV: Spencer 18, Baťka a Garrett po 10, Antoni a Čekovský po 8 (Mrviš 7, Javorský a Krajňák po 2, Židzik 1, Hasaj 0)

Róbert Ištvánik:  „Tešíme sa, že po prehre v Handlovej sme sa dokázali omnoho lepšie naštartovať, pribudli nám Green a Andrews, ktorí do toho dali svoju energiu. Myslím, že od začiatku až takmer do konca zápasu sme hrali s obrovským nasadením, súpera sme pritlačili, hrali sme svoju hru, posúvali sme si loptu, boli sme nesebeckí a to bolo vidno aj na výsledku. Chalani si ten zápas užili, veľmi sme to psychicky potrebovali. Verím, že to pre nich bude dobrý odrazový mostík do ďalšej práce.“

Saša Avramovič„Začali sme hrať agresívne, kľúčové bolo, že sme mali veľkú energiu a že sme si viac posúvali loptu medzi sebou. Hrali sme dobre v defenzíve, tímovo aj individuálne. Keď budeme takto hrať a pokračovať  v tom, tak máme veľké šance vyhrávať doma i vonku, lebo teraz, keď nie sú na zápasoch diváci, tak aj keď hráme vonku, nepociťujeme až taký tlak, ako to bolo niekedy.“

Teo Hojč, tréner Rytierov: „V prvom rade gratulujem súperovi  k výhre, boli vo všetkom lepší. Asi sa nám viac prejavila tá prestávka, ktorá bola dosť dlhá. Vyzeráme ako vyzeráme, toto je momentálne naša realita a len tréningom a ďalšou prácou sa musíme pokúsiť dostať do formy, ktorú sme mali predtým. Bohužiaľ teraz je to tak ako to je.  

Michal Baťka, hráč Rytierov„Tento zápas určite ovplyvnilo aj to, že sme dlhšiu dobu nehrali. Nechceli sme, aby to takto vyzeralo, keďže už od polčasu viedol Svit o dvadsať bodov. Druhý polčas sme chceli začať s tým, že to stiahneme a udržíme na nejakých desať, pätnásť bodov, ale nepodarilo sa nám to a skončilo to ako to skončilo. Musíme sa z toho poučiť a pripraviť sa na ďalší zápas v Leviciach.

Najbližše kolo SBL odohráme na domácej palubovke v Iskra aréne v stredu 9.12.2020 o 18:00 proti BC Prievidza.