Prvým menom do nového ročníka je Róbert Rožánek

0

Vedenie Iskry Svit sa po úspešnej sezóne 2022/2023 pustilo opäť do roboty. A hneď prvým menom potešia svojich priaznivcov, na dlhodobej spolupráci sa dohodlo s reprezentantom Slovenska Róbertom Rožánkom.

27-ročného rozohrávača tak uvidíme po 2 rokoch opäť na slovenských palubovkách. Bývalý hráč Žiliny, Nitry a Lučenca odišiel v roku 2021 do českej najvyššej súťaže, kde herne vyrástol. Najskôr bol súčasťou Kolína a v uplynulých farbách hájil farby nováčika Kooperativy NBL – SK SlaviaPraha. V 32 zápasoch mal Rožánek priemer tak 10 bodov, 3 doskokov a 4 asistencií. „V prvom rade, chcel by som sa poďakovať vedeniu Iskry za prejavenú dôveru a záujem. Teším sa na najbližšie tri sezóny pod Tatrami a pevne dúfam, že dokážeme nadviazať na nedávnu úspešnú sezónu Svitu. Tiež verím tomu, že budeme všetkým našim fanúšikom prinášať radosť,“ uviedla nová posila „medveďov“.

Zaviazaním reprezentanta Slovenska na dlhšie obdobie klub naznačil, akou cestou sa plánuje uberať v najbližšom období. Angažovanie Rožánka je prvým pozitívnym krokom, z ktorého má radosť prezident Iskry Ján Drobný: „O Rožánkasme mali záujem už dlhšiu dobu a teraz prišiel čas, aby sa naše cesty spojili. Sme radi, že sme sa dohodli na spolupráci s reprezentantom Slovenska a ešte radšej sme, že tá spolupráca je na dlhšie obdobie.“

Foto: Facebook