BC Prievidza – Iskra Svit 91:75 (52:33)

0

Prievidza: Anderson 27, Taylor 18, Hukič a Jašš po 8, Krčmárik 3 (Lukáč 11, Kincel 6, Gajdoš a Teličák po 5, Wheeler 0)

Svit: Atwood 16, Koval 13, Goncalves 12, Monček 8, Baldovský 2 (Avramovič 10, Turza 7, Harabin 4, Blaško 3, Čmil a Kester 0)

 

Krunoslav Krajnovič, tréner Prievidze: „Myslím, že sme pristúpili k zápasu tak, ako máme, čo ukázal aj ten prvý polčas. Obranu sme mali slušnú a vyšli aj tie premenené strely. Mali sme vysoké percento v útoku, kde sme si posúvali loptu, verili jeden druhému a hneď sa to odzrkadlilo aj na percente streľby. Druhý polčas sme trošku poľavili, keď sme mali taký veľký náskok. To sa nám nemôže stávať, musíme zostať koncentrovaní do konca zápasu. Posledných päť minút dostali príležitosť aj najmladší hráči, mali dobré momenty, no musia to tiež teraz začať brať inak.”

Patrik Lukáč, hráč Prievidze: „Myslím si, že sme odohrali kvalitný zápas, pretože Svit má dobrú útočnú silu, ťahajú veľmi rýchlo tranzíciu. Dostali sme od nich 75 bodov, čo si myslím, že nie je až tak veľa na to, aký útočný štýl basketbalu hrajú. Takže, myslím si, že sme to zvládli a od začiatku sme išli na tento zápas len s jedným cieľom, a to bolo vyhrať, čo sa nám podarilo. Som šťastný, ideme od zápasu k zápasu, dúfam, že takýchto zápasov bude už len viac a viac.”

Oleg Meleščenko: „Jednoznačne bol na palubovke jeden mančaft – Prievidza, a my musíme hľadať náš prístup k zápasu. Ten prístup sa ukázal, že my, ako hráči, to podceňujeme, proti jednému súperovi nastúpia na sto percent, druhého podcenia. A toto nám ukázala Prievidza, keď podceníš a nerešpektuješ súpera. Keď chce byť mančaft ako dobrý mančaft, my musíme držať určitú kvalitu. Nemôžeme byť úplne hore a úplne dole a na tom musíme makať. Gratulujem Prievidzi. Jasné, že môžem sa vyhovoriť, ale ja sa nechcem vyhovárať. My sme prehrali s mančaftom, ktorý bol oveľa lepší a viac chcel, to je všetko.”

Stanislav Baldovsk: „No, tak z našej strany úplné sklamanie, že sme pristúpili k zápasu tak, ako sme pristúpili. Obrana z našej strany, by som povedal, že nula bodov. Jednoducho, dovolili sme im to, čo sme nemali. Povedali sme si, že keď im dovolíme strieľať trojky, bude to ťažký zápas, dovolili sme im to, bohužiaľ. Musíme si vstúpiť do svedomia, tak ako sme hrali dobre proti Leviciam, teraz to bola úplne hanba a každý jeden z nás sa má hanbiť, proste poučiť sa z toho. Dobre, teraz sme prehrali, ale musíme sa sústrediť na ďalší zápas doma proti Lučencu, ktorý jednoducho musíme vyhrať. Boli sme bez rozohrávača, ale to nie je výhovorka. Máme tu legionárov, skúsených hráčov, čiže mali sme si to ustrážiť a jednoducho sme neposlúchli trénera, nerešpektovali sme to, čo povedal, a tak to aj skončilo.”