2. kolo Niké SBL MBK Baník Handlová – Iskra Svit 73:85 (33: 38)

0

Handlová: Scott 18, Clergeot 17, Sedlarevič 6, Pipíška 5, Kádaši 3 (Brown 14, Aranitovič 10, Obert a Vojtek 0)

Svit: Avramovič 25, King 22, Goncalves 17, Koval 8, Thomas 7 (Turza 6, Harabin a Monček 0)

Karol Kučera, asistent trénera Handlovej: „Je ťažké hodnotiť toto stretnutie, nedodržali sme základné veci, na ktorých neustále pracujeme. V prvom polčase sme hrali nervózne, napriek tomu sa nám darilo súpera držať na kontakt. Rozhodujúca bola tretia štvrtina, kedy sme sa nevedeli strelecky presadiť, strácali sme ľahké lopty a Svitu sme dovolili premieňať otvorené strely. V závere sa nám už nepodarilo vysoké bodové manko zmazať a hostia zaslúžene zvíťazili.”

Jakub Kádaši, hráč Handlovej: „O víťazstvo sme sa pripravili sami. Nedodržiavali sme pokyny trénera a nehrali sme to, na čom sme v tréningu pracovali. V tretej štvrtine sme z palubovky úplne odišli a nepochopiteľne pustili hostí do vysokého vedenia. Práve v tomto okamihu sa zápas zlomil v prospech Svitu. V závere sme síce ukázali energiu, no na zvrat to nestačilo.”

Oleg Meleščenko: „Nemám veľmi čo hodnotiť. Hrali sme v podstate iba v jednej štvrtine a to nám stačilo na víťazstvo. V našom tíme prevláda obrana nad útokom a máme čo robiť, aby sme naučili mladých univerzitných hráčov hrať tak, ako si predstavujem. Čaká nás veľmi veľa práce.”

Šimon Turza: „Ako tím sme vystupovali iba v tretej štvrtine, kedy nám popadali otvorené strely. Našťastie nám to na víťazstvo stačilo, no v budúcnosti budeme musieť veľa zmeniť a z chýb sa poučiť. Napriek tomu som za toto víťazstvo vďačný.”