Pod Tatry prichádza brazílsky krídelník Kayo Goncalves

0

Zaujímavú posilu hlási Iskra Svit. Svoju profesionálnu kariéru odštartuje pod Tatrami 22-ročný brazílsky krídelník Kayo Goncalves.

Letná posila „medveďov“ robila prvé basketbalové kroky v Clube de Regatas do Flamengo, z ktorého prišla aj pozvánka do mládežníckeho reprezentačného výberu Brazílie. Na majstrovstvách južnej Ameriky do 17 rokov dokonca vybojoval s tímom striebro. Na päť rokov Goncalves spojil basketbal so štúdiom v Amerike, postupne si zahral za Midland College, Southeastern Oklahoma State University a  University of South Alabama. Za poslednú menovanú školu odohral dve sezóny, v tej záverečnej naskočil do 33 duelov, Brazílčan priemerne dosahoval 7,4 bodu a 3,9 doskoku. Vo Svite to bude jeho premiérový rok medzi profesionálmi.

„Svit som si vybral z mnohých dôvodov. Tým prvým bol tréner, ktorý ma dobré vedomosti o basketbal a mal o mňa záujem. Tiež som počul, že ide o veľmi dobrého kouča, čo ešte uľahčilo moje rozhodovanie. Ďalším dôvodom bolo prostredie a mesto. Keď som si hľadal informácie o Slovensku, tak som zistil, že ide o priateľských ľudí a má bohatú kultúru. Beriem to tak, že ide o skvelé miesto na odštartovanie mojej kariéry. Mám vysoké očakávania, chcem bojovať o najvyššie méty. Rád by som hral dobre a efektívne, aby som pomáhal družstvu k víťazstvám. Už sa teším na realizačný tím, spoluhráčov, mesto a na Slovensko,“ vyjadril sa Goncalves k podpisu kontraktu so Svitom.

Foto: usajaguars.com