MBK Baník Handlová – Iskra Svit 87:85 (45:55)

0

Handlová: Abram 24, Talley 17, Mrviš 14, Čekovský 4, Milivojevič 0 (Kinney 16, Riak 10, Skvašik 2)

Svit: Avramovič 22, Walton 15, Baldovský a Kinard po 14, Mokráň 10 (Holloman 8, Turza 2, Monček 0)

Danilo Rakočevič, tréner Handlovej: “Po troch prehrách sme boli pod veľkým tlakom a práve to nám zväzovalo ruky. Svit nastúpil sústredený a my sme akoby sa báli osobných kontaktov. Druhý polčas sme odohrali veľmi dobre v obrane a konečne sme hrali múdro aj v útoku. V poslednej štvrtine šťastie skákalo z jedného tímu na druhý, konečne sa ale usadilo na našu stranu. Podobný záver sa v basketbale často nevída a za toto víťazstvo šťastný.”

Tomáš Mrviš, hráč Handlovej: “Hral sa veľmi rýchly a ofenzívny basketbal. Musím povedať, že sme zle bránili a dostávali sme ľahké koše. Prvý polčas sme odohrali bez energie a na veľkej prestávke sme si navzájom vyčistili žalúdky. Do druhej polovice sme sa vrátili s lepšou obranou. Myslím si, že za predvedenú bojovnosť sme si zaslúžili, aby sa šťastie otočilo na našu stranu. Toto stretnutie nás síce stálo veľa síl, no mentálne nám výhra určite pomôže.”

Róbert Ištvánik: “Táto prehra nás neskutočne mrzí, pretože na konci urobiť takú chybu, aby domáci vyrovnali, v zápätí stratiť loptu a darovať ju domácim, ktorí rozhodli je na zamyslenie. No stalo sa a musíme sa s tým vyrovnať. V prvej polke sme si dobre posúvali loptu, z čoho nám padlo veľa otvorených striel. Hrali sme v laufe, no domáci nastúpili do druhého polčasu agresívnejšie. My sme prestali plniť pokyny z lavičky a tým sme pustili Handlovčanov späť do zápasu. Doplatili sme na vlastné chyby.”

Stanislav Baldovský: “Ani neviem čo povedať, prehrať vyhratý zápas v poslednej sekunde je niečo nemysliteľné a všetci sme veľmi sklamaní. Hrali sme dobrý basketbal, žiaľ bohu, aj o tomto je šport a dejú sa aj takéto veci. Nebol to prvý, ani posledný zápas, kedy sa rozhodlo v poslednej sekunde. Musíme sa s tým zmieriť a sústrediť na ďalší priebeh súťaže. Napriek tomu, že takáto prehra mrzí, Handlovej gratulujem, pretože hrala až do konca a to sa jej vrátilo v podobe výhry.”