Výsledok zápasu 21.kola SBL!

0

Iskra Svit   – Patrioti Levice 93:83 (49:47)

Svit: Green a Parsons po 19, Miladinovič 10, Andrews 7, Baldovský 5 (Avramovič 14, Mokráň 11, Turza 8, Horváth 0)

Patrioti: Juríček 22, Wade-Chatman 17, Krajčovič 16, Abrhám 12, Černokojev 5 (Volárik 11, Danielič 0)

Róbert Ištvánik„V prvom rade sme veľmi šťastní, že sme Leviciam, hoci bez Bojanovského, dokázali uťať 9-zápasovú víťaznú sériu. Bola to pre chlapcov motivácia, aby sme zo seba vydali všetko a ukázali, že dokážeme hrať vyrovnaný  basketbal aj s prvým tímom tabuľky. Hoci sme začali trošku vlážnejšie, trvalo nám možno 10 minút, kým sme sa dostali do svojho tempa. Myslím, že najväčší zlom prišiel na začiatku tretej štvrtiny, keď sme nastúpili omnoho agresívnejšie, dokázali sme si vybudovali 10-bodové vedenie, ktoré sme síce s problémami, ale ku koncu už aj ľahšie kontrolovali. Sme neskutočne šťastní za toto víťazstvo.“

Jakub Mokráň„Prišli sem Levice, ktoré mali 9 výhier po sebe. Boli sme veľmi odhodlaní ich zastaviť, ukázali sme skvelú energiu na ihrisku a myslím, že sme si zaslúžili toto víťazstvo. V druhom polčase, keď Levice trochu poľavili, tak my sme o to viac zabrali a ušli sme im. Potom, keď sa im síce podarilo na istý čas nás dobehnúť, akoby stratili energiu a my sme si už spravili 10-bodový náskok , vďaka čomu sme dokázali zvíťaziť. 

Michal Madzin, tréner Levíc: „V prvom rade chcem zagratulovať Svitu k víťazstvu, v pravý moment vedeli dať kôš alebo vytvoriť protiútok či nejakú výhodu. Škoda začiatku druhého polčasu, pretože sme boli stále v hre a aj napriek tomu, že si Svit vybudoval náskok, my sme sa dokázali do zápasu vrátiť. Vtedy, keď niekto potreboval dať kôš, tak to bol práve Svit a tým pádom zaslúžene zvíťazil. Je škoda, že nám skončila víťazná séria, ale je na nás aby sme tvrdo zapracovali a vytvorili si ďalšiu, taký je šport a my sa s tým musíme vysporiadať. Chýbali nám aj nejakí hráči, ale na to by som sa nerád vyhováral. Tí, čo tu boli, bojovali na 100% a urobili maximum, aby boli úspešní. V kľúčových momentoch však Svit dokázal nájsť spôsob, ako dať kôš, nám to z niektorých pozícií, žiaľ, nepadlo.  

David Abrhám, hráč Levíc: „Vedeli sme, že Svit je na domácej palubovke veľmi silný, mohli sme sa o tom presvedčiť prvýkrát, keď sme tu hrali, keďže vtedy sme mali strašne veľa strát a prehrali sme o 20 bodov. Teraz sme už nechceli pripustiť rovnaký scenár, prišli sme sem síce v trošku oklieštenej zostave, ale to neberieme ako výhovorku. Začali sme s veľmi dobrou energiou, vyhrávali sme o 12 bodov, ale bohužiaľ sa nám toto vedenie nepodarilo udržať. Svit dal niekoľko ľahkých košov po našich chybách. V druhom polčase sme nastúpili veľmi nekoncentrovane, keďže sa domáci dostali do 10-bodového náskoku. Zobrali sme oddychový čas, povedali sme si, že nemôžeme takto hrať. Nerobili sme v útoku to, čo by sme chceli, ale bohužiaľ ani potom sme nehrali to, čo sme si povedali. Snažili sme sa to zlepšiť, dotiahli sme sa na nich, ale nestačilo to. Svit si už ku koncu toto víťazstvo postrážil, možno aj vďaka našim chybám či už v obrane, ale aj v útoku.


Najbližše kolo SBL odohráme v utorok  na domácej palubovke v Iskra aréne 22.12.2020 o 18:00  proti BKM Lučenec.