Iskra Svit uzatvoril káder príchodom srbského pivota Davida Miladinoviča

0

Vedenie Iskry Svit skompletizovalo podobu tímu na sezónu 2020/2021. Záverečnou posilou „medveďov“ sa stal 23-ročný srbský pivot David Miladinovič.

Nová tvár medzi „podtatrancami“ má aj napriek mladému veku, za sebou zaujímavú kariéru. Miladinovič je odchovancom slávnej Crvenej Zvezdy Belehrad, ktorá mu otvorila dvere do mládežníckych reprezentácií Srbska. Na majstrovstvách Európy do 16 rokov získal s národným výberom striebro, na svetovom šampionáte do 17 rokov pridal do zbierky bronz. Triumf si pripísal aj na prestížnom AdidasNext Generation turnaji.

Medzi Miladinovičove basketbalové zastávky možno zaradiť len domáce Srbsko a Severné Macedónsko. Predchádzajúci ročník začínal práve v druhej menovanej krajine, v drese Kumanova odohral šesť stretnutí, priemerne si zapisoval do štatistík 14,3 bodu, 7,2 doskoku a 1,5 bloku. Počas sezóny sa sťahoval do srbskej najvyššej súťaže, kde sa upísal NovimuPazaru. V 13 zápasoch mal v priemere 7,2 bodu a 3,6 doskoku. Okrem toho zbieral cenné skúsenosti aj v druhej divízii Jadranskej ligy.

Miladinovič doplnil našu podkošovú zostavu. Je to mladý, ambiciózny odchovanec srbskej basketbalovej školy. Veríme, že sa zaradí medzi lídrov tímu,“ uviedol na jeho adresu prezident klubu Ján Drobný.

Trénerský tandem Rudolf Jugo a Róbert Ištvánik tak skompletizoval podobu družstva pre nový ročník Slovenskej basketbalovej ligy. Okrem Miladinoviča sú letnými posilami americké duo Dominic Green a De’Sean Parsons, spolu s mladým slovenským triom Šimon Turza, Dávid Harabina Adrián Lysák. Z predchádzajúceho ročníka pokračujú v bielo-modrom drese Daquaise Andrews, Saša Avramovič, Stanislav Baldovský, Martin Bizub, Roman Findura, Michal Kuzmiak a Adam Monček.

Highlighty novej posily Svitu:https://www.youtube.com/watch?v=NbQJ-_gm2vs

 

Autor: Michal Duchovič

Foto: interperformances.com