Vo Svite zostáva aj Adam Monček

0

Iskre Svit sa podarilo udržať ďalšiu dôležitú súčasť kádra zo sezóny 2019/2020. Pod Tatrami pokračuje vo svojej kariére 19-ročný rozohrávač Adam Monček.

Odchovanec košického basketbalu má za sebou mimoriadne vydarený prvý ročník v SBL. V najvyššej súťaži sa rýchlo etabloval, v drese „medveďov“ bol pravidelným členom základnej zostavy a nie raz upútal svojimi výkonmi. Celkovo odohral 27 stretnutí, priemerne si v nich zapisoval 4,5 bodu, 2,4 doskoku a 2,4 asistencie. V predchádzajúcich týždňoch sa spomínalo jeho meno s viacerými klubmi, no napokon sa rozhodol pokračovať tam, kde dostal prvú šancu. „Mal som viacero ponúk, no snažil som sa vyberať tak, aby som mohol pri basketbale študovať na vysokej škole, pretože vzdelanie je pre mňa veľmi dôležité. Z tohto hľadiska bol Svit pre mňa dobrá voľba a teším sa na spoluprácu. Verím, že sa mi podarí nadviazať na výkony z predchádzajúcej sezóny a ešte ich vylepšiť. Nebude to pre mňa jednoduché, ale verím, že sa mi podarí spojiť vzdelanie s basketbalom,“ povedal Mončekk pokračovaniu vo Svite.

„Dohodli sme sa na trojročnom kontrakte. V predchádzajúcej sezóne bol Adam jedným z najpríjemnejších prekvapení v celej lige. Má veľký potenciál a sme radi, že bude obliekať náš dres dlhšie obdobie,“ vyjadril sa prezident klub Ján Drobný.

Monček je už šiestym menom na súpiske Iskry Svit pre sezónu 2020/2021. Okrem neho pokračuje pod Tatrami aj DaquaiseAndrews, Saša Avramovič, Stanislav Baldovský, Martin Bizub a Michal Kuzmiak.

Autor: Michal Duchovič

Foto: Daniel Faix