Igor Prtorič na lavičke Svitu skončil, jeho miesto zaujme Rudolf Jugo

0

Vedenie Iskry Svit sa rozhodlo vykonať už na začiatku novej sezóny SBL výmenu na poste hlavného trénera. Na lavičke skončil Chorvát Igor Prtorič, jeho miesto zaujme dobre známy Rudolf Jugo.

Pre 63-ročného chorvátskeho kormidelníka to bude už tretie pôsobenie na lavičke „Podtatrancov“. Prvýkrát sa ujal Iskry pred sezónou 2013/2014, následne sa vrátil do klubu na začiatku sezóny 2015/2016. Celkovo vstúpi Jugo už do svojho štvrtého roka so Svitom. Rodák z Rijeky má bohaté trénerské skúsenosti, okrem pôsobenia v rodnom Chorvátsku, koučoval aj v Kosove, Slovinsku, Bosne a Hercegovine a v Česku. Vo svojom staronovom pôsobisku získal pred piatimi rokmi Slovenský pohár a ligový bronz. Jugo sedel v predchádzajúcom ročníku na lavičke Lučenca, v nováčikovskej sezóne však nepozdvihol družstvo k želaným výkonom. „V rozbehnutej sezóne nie je ľahké nájsť trénera, ktorý zodpovedá naším požiadavkám. Sme radi, že sme sa nakoniec dohodli s Rudolfom Jugom. Je to tréner, ktorého veľmi dobre poznáme. Spĺňa naše požiadavky a vieme, čo môžeme od neho čakať. Popri ňom sa bude učiť náš mládežnícky tréner Róbert Ištvánik, ktorý bude zastávať post asistent trénera,“ uviedol prezident klubu Ján Drobný.

Misia Igora Prtoriča sa tak pod Tatrami skončila už po jednom ligovom zápase. S omladeným mužstvom mal naštartovať novú etapu, lenže už v príprave nevládla spokojnosť s herným prejavom družstva. „S Igorom Prtoričom sme sa rozišli po dohode. Veci, na ktorých sme boli dohodnutí pred sezónou, nefungovali,“ vysvetlil Drobný nečakaný krok.

Nový trénerský tandem bude mať premiéru už najbližšiu sobotu, v rámci 3. kola SBL sa Iskra Svit predstaví na palubovke Žiliny.

Foto: Daniel Faix